D-vitamin Galéria

A D-vitamin létfontosságú szervezetünk számára, mivel szinte minden életfunkcióban alapvető szerepet játszik, s kiemelten lényeges immunrendszerünk megfelelő működésének biztosításában, mivel aktiválni képes a veleszületett és szerzett immunitásban a sejtek funkcióját.

Ezáltal csökkenteni tudja szervezetünkben az oxidatív stressz negatív hatásait, valamint a gyulladásos folyamatokat is hatékonyan tudja visszaszorítani.

A D-vitamin számtalan védő hatást gyakorol szervezetünkre, így többek között megelőzheti az 1-es típusú gyermekkori cukorbetegség kialakulását, hatékony védelmet biztosít a csontritkulás és az időskori csípőtáji törések ellen, megakadályozhatja a kardiovaszkuláris betegségek kialakulását, valamint erőteljes daganatellenes hatásokkal is rendelkezik.

Mindezeknek köszönhetően a hazai orvostársadalom egyöntetű véleménye szerint ha megszűnne a lakosság D-vitamin-hiányos állapota, akkor a halandósság körülbelül 7-10 százalékkal csökkenne, s ennek következtében az átlagéletkor 2-3 évvel is megnövekedhetne.

Magyarországon feltételezések szerint a népesség nagyságrendileg 90 százaléka szenved D-vitamin-hiánytól, mely számtalan egészségügyi probléma okozója. Ezért okvetlenül szükséges a D-vitamin tudatos, megfelelő mennyiségű pótlása, mely hatékonyan óvhatja teljes szervezetünk egészségét.

torolni
torolni
torolni
torolni
torolni
torolni